Určite má každý z nás niečo, čo sa mu bezprostredne spája so zimou. Pre mňa sú takouto „osobnou tradíciou“ jednoznačne medovníčky. Vždy ma veľmi poteší, keď nasneží alebo keď vidím, že ľudia vedia byť k sebe aj skutočne láskaví, ale to, bez čoho zima naozaj byť nemôže, sú medovníčky 🙂
Každý rok sa teším, ako si nakúpim všetky potrebné ingrediencie a pustím sa do pečenia. Milujem vôňu perníkového korenia! Tento rok som ale nič nenechala na náhodu, a preto som sa do príprav pustila už o čosi skôr. A keďže som začala na svoje pomery skutočne skoro, skrsol mi v hlave výborný nápad – tento rok to skúsim celkom netradične! Upravím si náš dlhoročný rodinný recept a vyrobím tentokrát niečo nové. A tak som začala špekulovať, čo čím nahradiť, z čoho ubrať a čo do cesta, naopak, pridať, aby som docielila také medovníčky, z ktorých ostanú všetci ohromení. A veru aj ostali 🙂 Z toho, čo sa vyškieralo na plechu, čo bolo tvrdé ako skala a čierne ako uhoľ, sme zostali prekvapení naozaj všetci.
Môj plán stať sa medovníkovým novátorom stroskotal a ja som si uvedomila, že ostať verný klasike je občas tou najlepšou cestou. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami v tomto čísle o poctivý, rokmi overený recept na pravé slovenské medovníčky. Taký, ktorý určite nesklame a ktorý zaručene privedie vaše chuťové poháriky priamo do raja. Lebo zima si to jednoducho žiada 🙂
Tak vám, milí čitatelia, prajem krásne sladkú zimu! 🙂
Michaela
Fotogaléria z časopisu:
V interiéri
■ Vneste do interiéru zamatovú noblesu
■ Slávnostné stolovanie
■ Osobná oáza
■ Zariaďujeme domácu pracovňu
Na návšteve
■ Na vlne minimalizmu
Rastliny
■ Lekáreň na okennom parapete